Både på videregående og på høgskolene er det stor fokus på idrett og på idrettsglede i Innlandet, det er derfor ikke så rart at idrett ligger nært hjertet til folk i Ringsaker kommune. Eller var det idretten som var nær hjertet til folk i Innlandet først og deretter ble det fokus på dette både på videregående og på høgskolene? Det er neimen ikke lett å si, det blir som å diskutere høna og egget.

Idrettshaller

%d0%ba%d0%b569Det er hele 4 idrettshaller for folk i Ringsaker kommune. Her finner du Fagerlundhallen, Brumunddalshallen, Moelvhallen og Neshallen. Alle hallene er flerbrukshaller som kan benyttes til allmennkulturelle arrangementer. Her kan det spilles handballkamper, volleyballkamper, fotballkamper og her kan det turnes. Det kan også spilles innebandy. Idrettshallene leies ut til de forskjellige idrettslagene og leien følger skoleruta. Det finnes i alt over 50 idrettslag i kommunen.

Idrett, friluftsliv og folkehelse

Ringsaker kommune trenger så visst ikke idrettshallene for å kunne trykke idretten til sitt bryst. Her er det mer enn nok natur å boltre seg i for deg som vil bevege deg litt eller for deg som vil bevege deg mye. Du kan padle en kano rundt Helgøya, bruke skiene på Hedmarksvidda, gå deg en tur på toppen av Tuva, fiske en ørret i Mjøsa eller bli med på den årlige hjortejakten. Mulighetene for å bruke idrett og friluftsliv som en oppbyggende brikke i din helse er mange i kommunen. Flere idrettslag driver med spennende idretter som motorsport, orientering og alpint. Her er det bare å bli med.

Sykkelbyen Brumunddal

%d0%ba%d0%b570En av de mange gode tiltakene for en bedre folkehelse i kommunen er å utnevne Brumunddal til en sykkelby. Dette skjedde i 2015. Nettopp i denne utnevnelsen så ligger det mye ansvar både på kommune og på innbyggere. Skal Brumunddal kunne fungere som en sykkelby så må kommunen legge til rette for det og innbyggerne må bli med og sykle for det. Så langt ser det ut til at Ringsaker kommune har lykkes i å gjøre Brumunddal om til en sykkelvennlig by, selv om mer tilrettelegging gjenstår. Med inntoget av el-sykler så er det godt mulig at enda flere tar pedalene fatt, når de har noen ærender i Brumunddal. Du kan også få testet sykkelferdighetene dine på Hempa skole der du finner en egen terrengløype og en Pumptrack. Det er mange grunner til at Ringsaker kommune ønsker å smykke seg med en sykkelby. Her skal folkehelsen styrkes både fra innsiden i form av bedre trente muskler og fra utsiden i form av å puste en luft med en renere luftkvalitet. Markedsføringen av byen tar heller ikke skade av at Brumunddal er en sykkelby.

Kultur- og idrettspriser

Den store idrettsgleden kommer frem sammen med hjertet for kultur under den årlige Ringsaker Gallaen. Da deles det nemlig ut priser innen idrett og kultur for å hedre de som utmerker seg – her hedres også de som utmerker seg internasjonalt og som har oppnådd medaljeplassering i internasjonale medlemskap. Prisene som deles ut, er: Ringsakerprisen, Årets idrettsleder, Årets kulturformidler, Årets talent, Idrettsstipendet, Byggeskikkprisen, Omsorgsprisen og Inkluderingsprisen. Ringsaker Gallaen arrangeres som regel i januar hvert år.