Så hvorfor i all verden burde du besøke Ringsaker kommune? Nedenfor finner du mange gode grunner.

Besøk Helgøya

%d0%ba%d0%b571Du skal ta turen til Helgøya for å klatre i klatreparken eller sykle på selve øya. Klatreparken er for både barn og voksne og kan gi deg mange gode mestringsfølelser på bare en dag. Her kan du ta med deg arbeidskollegaer, familien eller skoleklassen på en litt annerledes dag og kanskje blir du kjent med dem på en litt annerledes måte. En super måte å bruke Ringsaker kommune på. På Skafferiet på Hovinsholm på øya kan du boltre deg på hagekafé, i butikk og i bakeutsalg. Hovinsholm er det gamle kongssætet på Helgøya.

Lei en sykkel

Ringsaker kommune leier også ut sykler og foreslår flotte sykkelruter for deg som vil oppleve naturen i Innlandet. Rutene er lagt opp etter forskjellig vanskelighetsgrad, så her kan du velge om du vil utfordre deg selv eller bare se deg rundt. Mjøstråkk er en populær sykkelrute som går hele veien rundt Mjøsa og her kan du nyte kjente attraksjoner på veien.

Prøysenhuset og motorsport

%d0%ba%d0%b572Skal du til Ringsaker kommune, så er en av de største attraksjonene selvsagt Prøysenhuset og dens festival hver juli. Huset ble bygget for å hedre Alf Prøysen og har endt opp som et kjært nasjonalt kulturhus med spennende arrangement året rundt. Her arrangeres det konserter og teaterforestillinger hele året. Arkitekturen til huset i seg selv, er verdt turen innom. Huset er tegnet av selveste Snøhetta og passer lekkert inn i landskapet rundt. Selv om Alf Prøysen hedres på Rudshøgda, så er det flere som hedres der. År etter år. Rudshøgda er nemlig det stolte vertskap for NM i motorsport.

Tretopphytte

I Brumunddal kan du som har en drøm om å sove i en tretopphytte la drømmen din gå i oppfyllelse. Her kan du velge mellom å overnatte i en himmelhytte, i en furu, i en lerk, i en gran eller i en bjørk. Konseptet kalles Tree Top Hut og en hytte kan romme opp til 8 personer.

Ringsaker kommune med en egen app

For deg som ønsker å utforske Ringsaker kommune så har kommunen fått utviklet en egen app der du kan book deg inn på hotell, camping, gårder eller i en tretopp. Appen heter Ringsaker.

Historisk kunst

%d0%ba%d0%b573Tar du en tur innom Mjøskastellet så får du en historisk opplevelse. Her kan du se formasjoner i berggrunnen der nyere lag har lagt seg under eldre lag på grunn av hardt press. Videre vil du finne helleristninger med hele 16 elgfigurer på en steinblokk. Steinblokken er fredet og har blitt gjerdet inn for beskyttelse. Både formasjonene og helleristningene er en del av et større naturreservat som heter Steinsodden naturreservat. Her vil du også finne ruiner etter en tårnbygning som ble reist av Håkon Håkonssen på 1200-tallet.

Sjusjøen

Reiser du til fjells så kan du nyte en av de mange og varierte skiløypene i Sjusjøen eller du kan nyte fjellet til fots eller på pedaler om sommeren.

Så, spør du meg om hvorfor i all verden skal du besøke Ringsaker kommune, så spør jeg deg om hvorfor i all verden skal du det ikke? Her er det noe for enhver smak og interesse.